Western Conference NBA

Laat je steun zien aan je favoriete team NBA in de Western Conference. Een exclusieve selectie items van legendarische teams: Los Angeles Lakers Golden State Warriors , San Antonio Spurs, Houston Rockets,...

NBADe Amerikaanse basketbalcompetitie.

De NBA, kort voor National Basketball Association, is de belangrijkste professionele basketbalcompetitie in Noord-Amerika. Opgericht in 1946, elle bestaat uit 30 teams (29 in de Verenigde Staten en 1 op Canada) gegroepeerd in twee conferenties: de Eastern Conference en de Western Conference.
Opgericht op 6 juni 1946 onder de nom van BAA (Basketball Association of America), werd de competitie NBA in 1949 na de fusion met de NBL (National Basketball League). Naast NFL (American football), MLB (honkbal) en de NHL (ijshockey) is NBA een van de vier belangrijkste profcompetities in de Amerikaanse sport en een onbetwist ijkpunt in de wereld van het professionele mannenbasketbal.

Het reguliere seizoen begint in oktober en bestaat uit 82 wedstrijden, gevolgd door de play-offs waarin de huit beste teams van elke conference het tegen elkaar opnemen. In de finales neemt het beste team van de Eastern Conference het op tegen het beste team van de Western Conference en het premier team dat vier wedstrijden wint, wordt gekroond tot Champion NBA.
NBA is niet alleen een competitie, het is een manier van leven. Voor basketbalfans gaat er niets boven het gevoel om de kleuren en het logo van hun favoriete franchise te dragen.

Welke basketbaltrui moet ik kiezen? NBA

In deze categorie gewijd aan basketbaltruien NBA, nodigen we je uit om alle teams in de Western Conference te ontdekken via hun verschillende winkels en producten. Je vindt hier alle officiële collecties van je favoriete franchise, of het nu gaat om truien, shorts, schoenen, petten of jassen, we hebben alles wat je nodig hebt om met trots je trouw aan deze legendarische teams te tonen.

Basketbaltruien van Los Angeles Lakers

De Los Angeles Lakers, opgericht in 1947, is een van de meest illustere en succesvolle teams in de geschiedenis van NBA. Lakers is gevestigd in Los Angeles, Californië, en heeft een reputatie opgebouwd als een professionele basketbaldynastie die de uitmuntendheid, passie en glamour van Hollywood belichaamt. Met een indrukwekkende 17 kampioenschappen NBA, is Lakers de thuisbasis geweest van enkele van de grootste spelers aller tijden tous, waaronder Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant en recentelijk LeBron James. Hun spectaculaire speelstijl en niet aflatende jacht naar de overwinning hebben generaties basketbalfans over de hele wereld geïnspireerd. Buiten het veld zijn de Lakers verweven in het culturele weefsel van Los Angeles en vertegenwoordigen ze veel meer dan alleen een basketbalteam. Ze zijn een instituut, een symbool van trots en eenheid voor de stad en haar inwoners. De Los Angeles Lakers fanbase, bekend als nom "Lakers Nation," is een van de meest fervente en gepassioneerde in NBA, die het Staples Center bij elke thuiswedstrijd vult en een elektrische sfeer creëert die sport overstijgt.

Basketbal truien van Golden State Warriors

nom De Golden State Warriors, in 1946 opgericht als de Philadelphia Warriors voordat ze in 1962 naar San Francisco verhuisden, zijn een legendarische NBA franchise. De Warriors, gevestigd in de Bay Area van San Francisco, Californië, hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van de competitie met hun flamboyante spel en onwrikbare vaardigheid. Met een totaal van zeven NBA titels, waarvan vier gewonnen in de afgelopen jaren in 2015, 2017, 2018 en 2022, hebben de Warriors de NBA scène gedomineerd met hun rapide speelstijl en langeafstandsschoten. Het team is de thuisbasis geweest van een aantal van de grootste spelers in de geschiedenis van NBA, met inbegrip van recente league geschiedenis Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant en Draymond Green maar ook tijdperk: Wilt Chamberlain Rick Barry en Chris Mullin. Hun gezamenlijke spel en team esprit inspireerde fans over de hele wereld en verhief Warriors tot de status van NBA legende. De Golden State Warriors fanbase, bekend als nom "Dub Nation," is een van de meest fervente en vocale in de competitie en vulde jarenlang het Oracle Arena en nu het Chase Center.

Basketbal truien van San Antonio Spurs

De San Antonio Spurs, opgericht in 1967, is een iconische NBA franchise uit San Antonio, Texas. Met vijf NBA titels op hun naam, gewonnen in 1999, 2003, 2005, 2007 en 2014, hebben de Spurs geschiedenis geschreven dankzij hun culture uitmuntendheid en opmerkelijke teamspel. Sinds 1996 wordt het team geleid door de legendarische coach Gregg Poppovich. Spurs staat bekend om hun gedisciplineerde en strategische speelstijl, metaccent de nadruk op teamcohesie en collectief succes in plaats van individuele prestaties. Het team heeft een grote schare fans op France dankzij het aantal Franse spelers dat voor de franchise heeft gespeeld: Tony Parker, Boris Diaw, Ian Mahinmi, Nando de Colo, Joffrey Lauvergne en momenteel Victor Wembanyama en Sidy Cissoko. Onder de legendes van de franchise: Tim Duncan David Robinson, Manu Ginobili, Kawhi Leonard en natuurlijk Tony Parker. Hun harde werkethiek en toewijding om te winnen heeft Spurs het respect en de bewondering van fans over de hele wereld opgeleverd. De fanbase van San Antonio Spurs, ook wel "Spurs Nation" genoemd, staat bekend om zijn onwrikbare loyaliteit en onvoorwaardelijke steun aan het team. Het AT&T Center is bij elke thuiswedstrijd gevuld en er heerst een sfeer van eenheid en passie.

Basketbal truien van Houston Rockets

De Houston Rockets, opgericht in 1967, is een iconische NBA franchise uit Houston, Texas. Met twee NBA titels op hun naam, gewonnen in 1994 en 1995, hebben de Rockets geschiedenis geschreven dankzij hun talent, vastberadenheid en gedurfde speelstijl. Het team is de thuisbasis geweest van enkele van de grootste spelers van NBA, waaronder Hakeem Olajuwon, Clyde Drexler, Yao Ming, Tracy McGrady en James Harden . Hun uitmuntende prestaties op het veld en hun inzet hebben Rockets het respect en de bewondering van fans over de hele wereld opgeleverd. Onder leiding van een team van getalenteerde coaches en topatleten staan de Rockets bekend om hun spel rapide, hun geduchte driepunters en hun competitieve mentaliteit. Ze blijven fans inspireren met hun vastberadenheid om uit te blinken en hun vermogen om obstakels te overwinnen. De fanbase van Houston Rockets, bijgenaamd 'Red Nation', staat bekend om het aanstekelijke enthousiasme en de niet aflatende steun voor het team en vult het Toyota Center bij elke thuiswedstrijd.

Een brede selectie artikelen NBA

Of het nu gaat om shirts, shorts, petten, ballen of jassen, we hebben alles wat je nodig hebt om de franchises van de Western Conference met trots te vertegenwoordigen. Herbeleef iconische basketbalmomenten telkens als je een product uit de collectie draagt. NBA

  • Shirts: Van Michael Jordan tot Lebron James, via Larry Bird, vind de shirts van legendes die de geschiedenis van NBA hebben getekend. Maar ook shirts van Team USA en de All-Stars.
  • Shorts shorts: Perfect voor een wedstrijd met vrienden of gewoon om te ontspannen, onze truien weerspiegelen de passie van het spel. NBA
  • Petten en mutsen: Of het nu hartje zomer is of hartje winter, laat je liefde voor NBA zien met ons assortiment stijlvolle petten en mutsen.