Basketbalschoenen

De basketbalschoenen, die de binnen- en buitenwereld vermengen, zijn essentieel voor een goede basketbaltraining! Basket-Center biedt u een selectie van de beste merken en modellen basketbalschoenen. Nike, adidas, Peak en vele andere merken wachten op u op Basket-Center!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Welke basketbalschoenen kiezen?

De keuze van je basketbalschoenen is een belangrijke stap voor alle basketbalspelers!

Vind in deze categorie verschillende merken schoenen voor mannen, vrouwen en junioren, of je nu een beginner of eenervarenbasketballer bent!

Basket-Center biedt hulp bij het kiezen van het juiste paar schoenen om de tegenstander op het veld te verslaan.

Soorten basketbalschoenen

Er zijn verschillende soorten schoenen bij basketbal. Er zijn medium, lage, lichte en zware schoenen.

Welke moet je kiezen? De keuze van je schoenen hangt af van je speelstijl, je fysieke mogelijkheden en vooral je positie op de baan.

Lichtgewicht, lage basketbalschoenen voor snelle spelers

Als je een snelle speler bent, kies dan schoenen die zacht en luchtig zijn. Je wilt een paar dat dicht bij de grond zit, zodat je betere steun hebt op de baan.

U moet ook schoenen kiezen met goede enkelsteun en een zool die grip op de vloer biedt. Inderdaad, met snelle spelers is de verandering van richting constant en brutaal.Mid-top basketbalschoenen voor veelzijdige spelers

Het perfecte compromis tussen een lichte en zware schoen! De halfhoge basketbalschoen vermijdt enkelverdraaiing en behoudt de snelheid in het racket.

Het belangrijkste verschil met andere schoenen is de dikte van de zool, die het mogelijk maakt de schokken te absorberen!Zware en stevige basketbalschoenen

Als je een lange, fysieke speler bent, raden wij een hoge schoen aan, die als steviger en zwaarder wordt beschouwd. Zo kun je namelijk gemakkelijker weerstand bieden aan fysieke contacten en aan rebounds die je enkel zwaar belasten.Uw basketbalschoenen kiezen volgens uw positie

Basketbal kent drie soorten posities: point guard, wing en inside .

Voor point guards worden lage schoenen aanbevolen. Inderdaad, om u een bewegingsvrijheid te garanderen om het spel te organiseren en snel te kunnen bewegen.

De vleugelspelers moeten hun keuzes aanpassen aan hun technische kwaliteiten. Deze functie vereist een grote veelzijdigheid. Daarom adviseren wij u een paar te kiezen met een gemiddelde hoogte bij de enkel. Als u bijvoorbeeld een extreem offensieve vleugelspeler bent, verdient een duurzaam en goed gedempt model de voorkeur.

De binnenposities en de spillen zijn de posities waar contact en ondersteuning het meest gevraagd worden. Wij raden daarom een stevig paar met goede demping aan, om uw tegenstanders te weerstaan.

Hoe kies je basketbalschoenen voor je kind?

Voor uw kind is de keuze veel eenvoudiger. Er zijn inderdaad minder complexe modellen beschikbaar. Junior basketbalschoenen zijn zeer veelzijdig. Ze bieden comfort, flexibiliteit en duurzaamheid!

Tot 12 jaar adviseren wij u te kiezen uit ons Juniorassortiment .