Eastern Conference NBA

Laat je steun zien aan je favoriete team NBA in de Eastern Conference. Een exclusieve selectie items van legendarische teams: Chicago Bulls Boston Celtics , Philadelphia 76ers, Orlando Magic,...

NBADe Amerikaanse basketbalcompetitie.

De NBA, kort voor National Basketball Association, is de belangrijkste professionele basketbalcompetitie in Noord-Amerika. Opgericht in 1946, elle bestaat uit 30 teams (29 in de Verenigde Staten en 1 op Canada) gegroepeerd in twee conferenties: de Eastern Conference en de Western Conference.
Opgericht op 6 juni 1946 onder de nom van BAA (Basketball Association of America), werd de competitie NBA in 1949 na de fusion met de NBL (National Basketball League). Naast NFL (American football), MLB (honkbal) en de NHL (ijshockey) is NBA een van de vier belangrijkste profcompetities in de Amerikaanse sport en een onbetwist ijkpunt in de wereld van het professionele mannenbasketbal.

Het reguliere seizoen begint in oktober en bestaat uit 82 wedstrijden, gevolgd door de play-offs waarin de huit beste teams van elke conference het tegen elkaar opnemen. In de finales neemt het beste team van de Eastern Conference het op tegen het beste team van de Western Conference en het premier team dat vier wedstrijden wint, wordt gekroond tot Champion NBA.
NBA is niet alleen een competitie, het is een manier van leven. Voor basketbalfans gaat er niets boven het gevoel om de kleuren en het logo van hun favoriete franchise te dragen.

Welke basketbaltrui moet ik kiezen? NBA

In deze categorie gewijd aan basketbaltruien NBA, nodigen we je uit om alle teams in de Eastern Conference te ontdekken via hun verschillende winkels en producten. Je vindt hier alle officiële collecties van je favoriete franchise, of het nu gaat om truien, shorts, schoenen, petten of jassen, we hebben alles wat je nodig hebt om met trots je trouw aan deze legendarische teams te tonen.

Basketbaltruien van Chicago Bulls

De Chicago Bulls, opgericht in 1966, is een van de meest iconische en invloedrijke teams in de geschiedenis van NBA. De Bulls, gevestigd in Chicago, Illinois, schreven professionele basketbalgeschiedenis met hun ongekende dominantie in de jaren 1990. Onder leiding van de legendarische Michael Jordan, samen met talenten als Scottie Pippen en Dennis Rodman, won Bulls zes NBA kampioenschappen tussen 1991 en 1998, waarmee ze een dynastie creëerden die de wereld in zijn ban hield. Naast de titels heeft Bulls een blijvende erfenis achtergelaten in de sportwereld dankzij hun spectaculaire speelstijl, hun onwankelbare vastberadenheid en hun onvergelijkbare teamgeest esprit. De passie van de Chicago fans, bekend als nom "Bulls Nation", is ongeëvenaard. Ze vullen het United Center bij elke thuiswedstrijd en creëren een elektrische sfeer die het team naar nieuwe hoogten stuwt. Met een rijke geschiedenis en een toegewijde fanbase blijven de Chicago Bulls basketbalfans over de hele wereld inspireren en blijven ze een kracht om rekening mee te houden op het veld NBA.

Basketbal truien van Boston Celtics

De Boston Celtics, opgericht in 1946, is een legendarisch instituut van de NBA, de belichaming van uitmuntendheid en traditie in de wereld van professioneel basketbal. Met het hoofdkantoor in Boston, Massachusetts, Celtics is het een van de meest succesvolle franchises in de geschiedenis van de competitie, met een indrukwekkende 17 kampioenschappen NBA. Onder leiding van iconische figuren als Bill Russell, Larry Bird, Paul Pierce en Kevin Garnett, heeft Celtics de reputatie een dominant team te zijn, met culture een reputatie van hard werken en vastberadenheid. De Celtics staan ook bekend om hun fervente fanbase, bijgenaamd de 'Sixth Man', die de TD Garden vullen bij elke thuiswedstrijd, waardoor er een elektrische sfeer ontstaat en de spelers geïnspireerd worden om alles te geven op het veld.

Philadelphia Basketbal Shirts 76ers

De Philadelphia 76ers, opgericht in 1946 als de nom Syracuse Nationals, zijn een van de meest iconische franchises op NBA. Gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania, hebben de 76ers een rijke geschiedenis in de wereld van professioneel basketbal. Ze hebben drie titels gewonnen NBA, in 1955 als de Syracuse Nationals, daarna in 1967 en 1983 als de Philadelphia 76ers. Het team staat bekend als gastheer voor enkele van de grootste namen uit de basketbalgeschiedenis, waaronder Wilt Chamberlain, Julius Erving, Moses Malone, Allen Iverson en vele anderenautres. 76ers staan ook bekend om hun intense speelstijl en de ongeëvenaarde passie van de Philadelphia fans. Geleid door een nieuwe generatie aanstormend talent en onder leiding van hun coach, blijven de 76ers concurreren op het hoogste niveau van de NBA. Met een toegewijde fanbase en een rijke geschiedenis blijven de Philadelphia 76ers een dominante kracht op het veld en een source inspiratie voor fans over de hele wereld.

Philadelphia Basketbal Shirts Orlando Magic

De Orlando Magic, opgericht in 1989, zijn een dynamische kracht in het NBA landschap. Magic , gevestigd in Orlando, Florida, heeft fans weten te boeien met hun gepassioneerde spel en toewijding aan uitmuntendheid. Sinds hun oprichting heeft Magic de aandacht getrokken door hun uitstekende prestaties op het veld. Ze hebben twee keer de NBA finale bereikt, in 1995 en 2009, en zijn het toneel geweest van onvergetelijke momenten dankzij legendarische spelers als Shaquille O'Neal, Penny Hardaway, Tracy McGrady en meer recent Dwight Howard. Door de jaren heen heeft Magic een eigen identiteit ontwikkeld, niet alleen door hun sportieve prestaties, maar ook door hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Ze zijn er trots op een verscheidenheid aan liefdadigheidsinitiatieven te ondersteunen en de banden met de mensen van Orlando te versterken. De fanbase van Orlando Magic, bekend als nom 'Magic Nation', is gepassioneerd en loyaal, vult het Amway Center bij elke thuiswedstrijd en creëert een ongeëvenaarde sfeer van steun en kameraadschap.

Een brede selectie producten NBA

Of het nu gaat om shirts, shorts, petten, ballen of jassen, we hebben alles wat je nodig hebt om de franchises van de Eastern Conference met trots te vertegenwoordigen. Herbeleef iconische basketbalmomenten telkens als je een product uit de collectie draagt. NBA

  • Shirts: Van Michael Jordan tot Lebron James, via Larry Bird, vind de shirts van legendes die de geschiedenis van NBA hebben getekend. Maar ook shirts van Team USA en de All-Stars.
  • Shorts shorts: Perfect voor een wedstrijd met vrienden of gewoon om te ontspannen, onze truien weerspiegelen de passie van het spel. NBA
  • Petten en mutsen: Of het nu hartje zomer is of hartje winter, laat je liefde voor NBA zien met ons assortiment stijlvolle petten en mutsen.