Basketballen

Of het nu voor training, warming-up of competitie is, of je nu een beginner bent of een expert, of het nu gaat om indoor of outdoor basketbal, er is een basketbal die perfect voor jou is bij Basket-Center. Spalding, Wilson, Molten, Nike, adidas, Tremblay CT of Peak, u hoeft alleen maar te kiezen uit onze selectie basketbalmerken.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ballen

Meestal oranje van kleur, zijnbasketballen meestal gemaakt van leer, rubber of synthetische materialen.

Welke maat basketbal moet ik kiezen?

De grootte van de basketbal hangt af van het feit of je een man, een vrouw of een kind bent. Voor mannen wordtmaat 7 gebruikt.

Voor vrouwen wordt maat 6 aanbevolen en voor kinderen tot 12 jaar een bal van maat 3 tot 5.

Het is belangrijk te begrijpen dat hoe groter de maat, hoe groter de omtrek en het gewicht. Tot uw kind12 jaar is, is het belangrijk zich aan te passen aan de behoeften van uw kind.

De verschillende maten van een basketbal:

Maat 1: vanaf 3 jaar

Maat 3: van 4 tot 6 jaar

Maat 5: van 7 tot 12 jaar

Maat 6: voor junioren vanaf 12 jaar en vrouwen

Maat 7: voor mannen.Kiezen voor een binnen- of buitenbal? Wat is het verschil?

Er zijn twee soorten ballen voor de verschillende soorten banen waarop basketbal kan worden gespeeld. Inderdaad,indoor ofoutdoor, deze verschillende namen, vaak op de bal geschreven, geven aan of de bal ontworpen is voor binnen- of buitengebruik.

Het verschil tussen een binnen- en een buitenbal is de hoes, die voor de buitenbal van rubber is en voor de binnenbal van leer, waardoor de bal beter aanvoelt .

Leer is echter minder bestendig en kleverig dan rubber. Toch zijn er ook hybride lederen ballen die veel meer weerstand bieden en waarmee zowel binnen als buiten gebasketbald kan worden!
Hoe kies je een basketbal?

Nu je de grootte van de bal weet die je wilt gebruiken, en de baan waar je wilt spelen (buiten of binnen). U hoeft alleen maar te kiezen tussen de verschillende merken!

Verschillende competities hebben verschillende merken ballen. Inderdaad, een van de merken die iedereen kent is ongetwijfeld Spalding. Gedurende verschillende jaren was het de officiële leverancier van de uitrusting van de NBA en de WNBA.

In 2021 is hetechter hetmerk Wilson dat de spelers van de prestigieuze NBA- en WNBA-competitie zal uitrusten . Net als Spalding brengt Wilson ballen op de markt voor alle soorten budgetten en praktijken.

Molten is ook een van de meest prestigieuze merken in basketbal. Zij levert namelijk de officiële ballen van de FIBA (Internationale Basketbal Federatie).

Wij bieden ook Nikeballen aan , niet noodzakelijk een pionier in de productie van basketballen, maar in de loop der tijd heeft het zich weten te vestigen en kan het concurreren met de reuzen Spalding en Wilson.


Nike heeftjarenlang kunnen concurreren met Spalding en Wilson. En met reden! Het merk sponsort al verschillende jaren het Internationale Juniorentoernooi.